Palvelut

Reseptilääkkeet

Vuonna 2017 kirjoitettu resepti on voimassa kaksi vuotta määräämis- tai uudistamispäivästä lukien tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Näitä poikkeuksia ovat esimerkiksi pääasiassa keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet. Näiden valmisteiden reseptit ovat edelleen voimassa yhden vuoden määräämis- tai uudistamispäivästä lukien.

Sähköisten reseptien uudistaminen on mahdollista apteekkimme kautta. Uusimispyynnön lähettäminen vaatii henkilökohtaisen käynnin apteekissa tai reseptin haltijan kirjallisen suostumuksen. Palvelu on maksullinen.

Lääkevaihto

Voimme vaihtaa reseptilääkkeen apteekissa edullisempaan rinnakkaisvalmisteeseen, jos lääke kuuluu vaihtokelpoisten lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas kiellä vaihtoa. Jos asiakas haluaa kieltää lääkevaihdon, hän joutuu itse maksamaan viitehinnan ja ostamansa lääkkeen hinnan erotuksen. Kysy tarkempia ohjeita apteekista.

Itsehoito

Palveluvalinnassamme löydät itsehoitolääkkeet, vitamiinit, laastarit ja sidetarvikkeet, perusvoiteet ja ihonhoitotuotteet, suun- ja hampaidenhoitotuotteet.

Neuvomme Sinua mielellämme sekä kaikissa lääkeasioissa että terveyteen liittyvissä asioissa, kysy meiltä rohkeasti neuvoa ja apua - olemme apteekissa Sinua varten! Kannattaa aina selvittää, sopivatko käyttämäsi itsehoito- ja reseptilääkkeet yhteen, sillä niiden samanaikainen käyttö voi aiheuttaa haitallisia sivuvaikutuksia. Samoin raskaudenaikaisesta lääkkeiden käytöstä kannattaa kysyä neuvoja apteekin asiantuntijoilta.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet ovat ongelmajätettä. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiin hävitettäväksi. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle hävitettäväksi.

Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tietosuojan vuoksi pakkauksista henkilötietoja sisältävät tarraetiketit.
  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin.
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissa.
  • Sytostaatit alkuperäisessä pakkauksessa erillään muista.
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään (Jodix, Betadine).
  • Ruiskut ja neulat erillään.
  • Elohopeakuumemittarit erillään. Jos mittari on mennyt rikki, se on pakattava tiiviisti.